Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η ιδανική ώρα μέσα στην ημέρα για να λαμβάνω τις πολυβιταμίνες Centrum;

Λαμβάνετε τις πολυβιταμίνες Centrum κατά προτίμηση μετά από κάποιο γεύμα. Καλύτερα να προγραμματίσετε τη λήψη σε συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα ώστε να μην το ξεχνάτε.

Πόσα δισκία μπορώ να λαμβάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Για όλες τις πολυβιταμίνες Centrum συστήνεται ένα δισκίο την ημέρα κατά προτίμηση μετά από γεύμα. Μόνο για το Centrum Cardio, συστήνεται η λήψη δύο δισκίων ημερησίως (μαζί ή χωριστά).

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να λαμβάνω τις πολυβιταμίνες Centrum;

Μπορείτε να λαμβάνετε τις πολυβιταμίνες Centrum καθημερινά και για όσο χρονικό διάστημα θέλετε.

Μπορώ να λαμβάνω τις πολυβιταμίνες Centrum με την πάροδο της ημερομηνίας λήξης;

Δεν συστήνεται η λήψη των πολυβιταμινών Centrum μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Όλα τα προϊόντα Centrum έχουν ημερομηνία λήξης, που προκύπτει μετά από εκτενή τεστ σταθερότητας της σύνθεσης. Το προϊόν είναι αποτελεσματικό έως και την τελευταία μέρα του μήνα που αναγράφεται στη συσκευασία.

Γιατί η περιεκτικότητα κάποιων συστατικών είναι υψηλότερη από τη Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση;

Τα προϊόντα Centrum είναι συμπληρώματα διατροφής και έχουν σχεδιασθεί ώστε να συμπληρώνουν τη διατροφή.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εάν οι ποσότητες των συστατικών υπερβαίνουν το 100% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης. Έχει οριστεί συγκεκριμένο όριο ασφάλειας για κάθε βιταμίνη, το οποίο δεν ξεπερνιέται. Για παράδειγμα, ο οργανισμός δεν αποθηκεύει τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως η C και αυτές του συμπλέγματος B, αλλά χρησιμοποιεί όση ποσότητα χρειάζεται και την υπόλοιπη την αποβάλλει.  

Είναι οι πολυβιταμίνες Centrum κατάλληλες για χορτοφάγους;

Όχι. Κάποια συστατικά είναι ζωικής προέλευσης. Είναι δύσκολο να βρεθούν συστατικά για τη σύνθεση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων, που να είναι απολύτως κατάλληλα για χορτοφάγους.

Είναι οι πολυβιταμίνες Centrum κατάλληλες για παιδιά;

Το Centrum Junior είναι κατάλληλο για παιδιά 4 ετών και άνω, ενώ το Centrum A to Zinc είναι κατάλληλο για παιδιά 12 ετών και άνω.

Γιατί τα δισκία του Centrum έχουν μεγάλο μέγεθος;

Κάθε δισκίο Centrum περιέχει ένα συνδυασμό αρκετών συστατικών (βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων) και για αυτό το λόγο πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Χρειάζεται να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην περιεκτικότητα των συστατικών και στο μέγεθος του δισκίου ώστε να είναι εύκολο στη λήψη.

Πώς πρέπει να φυλάσσονται οι πολυβιταμίνες Centrum;

Διατηρείτε τα προϊόντα Centrum σε ξηρό μέρος και σε θερμοκρασία κάτω των 25°C.

Επιτρέπεται η λήψη πολυβιταμινών Centrum κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού;

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.